Keitä me olemme

Kuka, mitä, miksi?


Nainen 45+ tiimi koostuu kolmesta toisiaan täydentävästä, helposti lähestyttävästä osaajasta. Kaikilla kolmella on asiakasta kuunteleva, empaattinen ja uuteen rohkaiseva työote. Yhteisenä intohimona on tukea ihmistä elintapojen muutospolulla ja kannustaa löytämään oma sisäinen motivaationsa. Muutospolun reitti ei ole koskaan suora tai tasainen - kompurointia ja eksymistä osuu jokaisen kohdalle, ja juuri silloin tuki tärkeää. Tekemisen ilo ja positiivisuus näkyvät ulospäin ja tarttuvat vuorovaikutustilanteissa, ja tämä kantaa hedelmää elintapamuutoksen prosessissa.

Marja (kuvassa vasemmalla) toimii hankkeessa projektipäällikkönä ja hoitaa hallinnollisia asioita osallistuen myös toiminnan suunnitteluun.

Saija on pitkään ohjaus- ja kuntoutustyössä toiminut fysioterapeutti. Saija on aina ollut innostunut liikkumisesta ja nauttii nykyään erityisesti balettitunneilla käymisestä. Perheellisenä keski-ikäisenä naisena Saijalla on omakohtaista kokemusta arjen ja oman hyvinvoinnin yhteensovittamisen haasteista. Kun ajan löytäminen itselle on ollut kortilla, Saija kertoo suosineensa liikkumisen muotoja, joita aikataulut eivät sido (esim. metsäkävelyt, kotitreenit). Saijan ohjenuora on, että itsestä huolehtimista ei voi kukaan tehdä puolestasi ja se on elämänpituinen projekti. Vuosien karttuessa huomion kiinnittäminen ravinnon laatuun ja säännölliseen ruokarytmiin on korostunut.

Milanilla on vuorostaan hallussa erilaisten hyvinvointia mittaavien välineiden ja ohjelmien hyödyntäminen, joiden ahkera käyttäjä hän itsekin on. Tämä Suomessa syntynyt puolisavolainen medianomin ja toimintaterapeutin yhdistelmä kertoo nauttivansa niin kestävyyslajeista kuin voimaharjoittelusta, ja listaa suosikeikseen mm. kuntosalin, joogan / pilateksen, luisteluhiihdon, pitkät kävelylenkit sekä rantalentopallon. Vasta aikuisiällä liikunnan ilon salat löytänyt Milan kertoo, että paras nautinto kuntoilusta tulee kun kuuntelee mieltään ja kehoaan valiten aktiviteetin sen hetken fiiliksen mukaan - muistaen levon ja antaen luvan myös leffalle ja popcornille. Tuloksia saadakseen ei tarvitse liikkua hiki hatussa kaiken aikaa kunhan syö järkevästi, Milan summaa.

 


 

Milan Kolarovic
Projektityöntekijä
050 312 5747
nainen45(at)odl.fi
milan.kolarovic(at)odl.fi
Saija Tiiro-Tulppo
Projektityöntekijä
050 312 5748
nainen45(at)odl.fi
saija.tiiro-tulppo(at)odl.fi
Marja Vanhala
Projektipäällikkö, ravitsemusterapeutti, tutkija
(08) 313 2154
marja.vanhala(at)odl.fi